danza_del_vientre_0500

Història:

L’origen d’aquesta dansa no és del tot clar. S’especulen diferents opcions com que les antigues sacerdotesses feien uns balls similars als temples, o que formava part d’un ritual en el qual mentre una dona donava a llum les altres dones ballaven al seu voltant, que és herència de les danses de l’antic Egipte, que eren una sèrie de moviments que feien les dones a les nits de lluna plena per connectar amb l’energia llunar, i la teoria més reconeguda segurament és que els pobles gitanos van anar emigrant i expandint per tant aquests moviments tant per danses pròpies seves com per balls adaptats sobre la marxa i difosos per allà on passaven.

El que és ben cert, és que al llarg de l’Orient Mitjà, del Nord d’Àfrica i inclús més enllà podem veure moltes similituds en les seves danses i sigui quin sigui el seu origen és una dansa captivadorament femenina, sensual i que segueix enlluernant a tothom després de segles i segles de moviment i energia.

Actualment ha evolucionat de tal manera que la podem veure pràcticament a qualsevol país, pels mitjans de comunicació, teatres, cabarets, festes majors… etc.
És ben acceptada a gairebé tot el planeta i cada dia que passa evoluciona (sempre partint dels seus passos bàsics) innovant la dansa amb nous elements com el bastó, els vels, les espelmes, les espases, els canelobres, les ales d’Isis, etc. com per la varietat d’estils que la componen.

És evident que és una dansa extremadament femenina i exòtica, encara que els homes també la ballen. És més, molts dels grans Mestres d’aquest estil de dansa són homes precisament. I un dels introductors d’aquesta dansa a Espanya va ser un egipci: Shokry Mohamed.


Qui la pot practicar?

No té edat ni té físic. Qualsevol persona que vulgui endinsar-se en aquest món fantàstic hi té cabuda.


Beneficis:

Eleva l’autoestima; aporta feminitat; ajuda a vèncer les pors i la timidesa; crea vincles d’unió màgics que acostumen a perdurar en el temps i a anar més enllà de la dansa; ajuda a expressar les emocions; desbloqueja psíquica, emocional i físicament; millora la circulació; ajuda al pre i post part; ajuda a tonificar la musculatura, guanyar equilibri i coordinació.

Fomenta la creativitat, aporta alegria.

És inclús difícil de descriure en paraules tot el que es pot arribar a sentir amb ella.

És màgica!!!!!


Què portar?

  • Roba que permeti el moviment
  • Sabatilles de dansa (opcionals)
  • Mocador de serrells o monedes per a la cintura