hipopressius 2014
Història:

El Mètode Hipopressiu va ser creat pel Dr. Marcel Caufriez, especialista de la neurofisiologia urogenital i un dels pares de la Reeducació perineal i urogenital (a finals dels 70). Doctor en Ciències de la Motricitat i especialista en rehabilitació.

El 1980 va crear les primeres tècniques hipopressives com a alternativa per aconseguir una bona tonificació de la musculatura abdominal de les dones al postpart.
Després d’una dècada seguint investigant i publicant els seus descobriments a diverses obres, comença a donar forma als primers exercicis, i postures estàtiques del mètode Gimnàstica Abdominal Hipopressiva (GAH).
Ja cap l’any 2000, el món del Fitness entra en contacte amb aquest Mètode, ja que es comencen a veure els grans beneficis que pot aportar a altres activitats, i és per això que Caufriez crea les tècniques hipopressives aplicades a la prevenció (i no només a solucionar problemes ja existents), al món del fitness i al de l’esport. Els anomenats Hipopressius Dinàmics o Reprocessing Soft Fitness (HD-RSF).


En què consisteixen?

La musculatura de la faixa abdominal i del sòl pèlvic perd la seva funció, sostenir els òrgans interns situats a la zona, a causa de la inactivitat, als embarassos, a la realització d’exercicis incorrectes… etc.
Les tècniques hipopressives es realitzen mitjançant exercicis físics rítmics complexos de re-programació corporal que permeten al sistema nerviós cerebral modificar l’esquema corporal i emocional, i que tenen la característica en comú de disminuir la pressió intra-abdominal. Amb aquests exercicis aconseguim retornar aquesta funció re-programant la resposta muscular.


Beneficis:

Després de molts estudis científics (investigacions i contrastos) s’ha pogut comprovar que la pràctica d’aquests exercicis amb l’Aspiració Diafragmàtica aporten:

– Reducció del perímetre abdominal
– Disminueix els dolors d’esquena
– Millora la funció sexual
– Augmenta el rendiment esportiu
– Soluciona i preveu la incontinència urinària
– Preveu hèrnies
– Gran mètode de preparació pel part i com a recuperació del mateix
– Millora de la funció respiratòria
– Millora la postura i l’equilibri
– Soluciona i preveu la caiguda d’òrgans interns