La osteopatia és una disciplina terapèutica basada en el re-establiment de l ‘equilibri del cos aprofitant la seva pròpia capacitat innata per a l’auto-regulació, des d’un enfocament global de l’individu.
No es tracta únicament la zona afectada, sinó la globalitat de l’individu fins a trobar els desequilibris que han causat el dolor o lesió a partir d’un coneixement profund d’ anatomia, biomecànica i fisiologia corporal.
D’aquesta manera, s’adapta el tractament de manera individual, doncs inclús en casos on aparentment dues persones pateixen de les mateixes molèsties o dolències, podrien necessitar tractaments diferents.

A BioRitmes tractem les següents modalitats d’osteopatia:

Estructural
el diagnòstic i tractament de les disfuncions del sistema múscul-esquelètic és una disciplina terapèutica molt eficaç en l’abordatge de les disfuncions múscul-esquelètiques, i nos ajuda a tractar moltes patologies com lumbàlgies, ciatàlgies, contractures musculars, vertigen, marejos, cefalees tensionals, etc.

Visceral
el moviment de les vísceres és produït pel diafragma, el propi moviment visceral (como el batec del cor), y/o la mobilitat visceral. Si per algun motiu aquest moviment deixa d’efectuar-se correctament té repercussions importants a la nostra salut, com adherències, dolors a aquestes zones, gasos, estrenyiment, dolors referits a altres zones del cos. Amb aquesta tècnica es poden tractar i resoldre algunes/os lumbàlgies, dolors de costelles, marejos i cervicàlgies, migranyes, lumbago, defenses baixes, varius…etc.
Aquest tractament es pot complementar amb gimnàstica hipopressiva.

Cranial
El cervell i els ossos del crani que l’allotgen es troben en constant moviment (micro-moviment) que permet que el líquid cefalo-raquidi es mogui permanentment irrigant el cervell (Moviment Respiratori Primari).
Algú pot veure’s tensionat a aquesta àrea des del seu naixement o degut a cops, estrès, moviments bruscos, accidentes o qualsevol trauma físic o químic per al cervell i el crani, creant un mal funcionament del Moviment Respiratori Primari. Las conseqüències poden ser mals de cap, falta de somni, sinusitis, dolors de mandíbula, d’esquena, marejos, dificultat respiratòria, problemes al sistema digestiu…etc. Amb aquesta tècnica s’alliberen tensions internes per aconseguir que flueixi amb normalitat el dit Moviment mitjançant un tacte suau, no invasiu ni violent.